• Frequently asked questions

    De meest gestelde vragen op een rij

FAQ

Lidmaatschap

Wat zijn de kosten van een abonnement?

De kosten variëren per abonnementsvorm en worden lager bij langere abonnementsperioden. De tarieven kunt u inzien via de prijslijsten die u bij de balies van onze locaties vindt.

Kan ik onbeperkt sporten?

Dat varieert per abonnementsvorm. Laat u door onze medewerkers informeren over de mogelijkheden. Wij bieden onbeperkt Betaalbaarsporten abonnementen aan maar ook Daluren en 1x per week abonnementen waar wel restricties aan verbonden zijn.

Wanneer loopt mijn abonnement af?

Na afloop van de abonnementsperiode van 4, 12, 28, 52 of 104 weken loopt uw abonnement automatisch maandelijks door en is vanaf die datum maandelijks opzegbaar. Bij opzegging dient u rekening te houden met een maand opzegtermijn.

Is mijn abonnement inclusief groepslessen?

Alle Newstyle abonnementen zijn inclusief groepslessen met uitzondering van de Basic abonnementen. Basic abonneemnten zijn inclusief fitness, cardio, douches, sauna en lockers maar exclusief groepslessen.

Is mijn abonnement inclusief gebruik van kluisjes, douches, kleedruimtes en sauna?

Ja, voor alle abonnementen geldt dat gebruik van kluisjes, douches, kleedruimtes en sauna gratis in uw abonnement zit.

Is mijn abonnement ook inclusief kinderopvang en zonnebank?

Nee, voor deze twee diensten betaalt u extra. U kunt voor de kinderopvang vooruit reserveren, voor de zonnebank kunt u een afspraak aan de balie maken. Wilt u kinderopvang en zonnen in uw abonnement, dan kunt u het beste een VIP pakket met meerdere voordelen aanschaffen.

Wat is een VIP pakket?

Een VIP pakket is persoonsgebonden en u kunt het aanvullend op uw sportabonnement afsluiten. Met een VIP pakket à € 4,00 per week kunt u voor een vast, laag bedrag per maand onbeperkt gebruik maken van onderstaande faciliteiten.
Gratis koffie en thee
2x per week 10 minuten zonnebank
Onbeperkt kinderopvang
Onbeperkt de lessen volgen op het Body & Mind center aan de Croeselaan te Utrecht
U krijgt bij het afsluiten van het abonnement op verzoek het VIP pakket 4 weken gratis. Gedurende die 4 weken kunt u het VIP pakket dagelijks opzeggen. Zonder opzegging binnen de eerste 4 weken loopt het VIP pakket door voor de duur het afgesloten abonnement.

(Hoe) kan ik mijn abonnement opschorten?

Opschorten kan alleen bij eenpersoons Betaalbaarsporten abonnementen. U kunt 12 weken per jaar opschorten verdeeld over maximaal 3x per jaar. Bij een opschorting wordt de einddatum van een abonnement aangepast. U kunt een verzoek tot opschorting mailen naar: ledenadmin@newstylehealthcenter.com. U ontvangt per mail een bevestiging. Voor het opschorten wordt per opschorting € 5,00 in rekening gebracht.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Dit kunt u aan de balie regelen middels een uitschrijfformulier. Tevens kunt u mailen naar onze Ledenadministratie met vermelding van uw volledige naam en geboortedatum. U dient rekening te houden met minimaal een maand opzegtermijn. Eventuele openstaande posten dienen voor de opzegdatum te zijn voldaan.

Kan ik mijn abonnement opzeggen als ik nog binnen mijn contractperiode zit?

Dit is alleen mogelijk wanneer u aantoonbaar verhuist buiten een straal van 15 km. van een Newstyle vestiging of wanneer u om aantoonbare medische redenen niet meer kunt sporten. Bij verhuizing wordt een afkoopsom in rekening gebracht evenals een verrekening van genoten korten bij bv. een actieabonnement.

Kan ik met meerdere personen sporten op één abonnement?

Dat kan zeker. Wij bieden hier verschillende abonnementsvormen voor aan. Een gezin, familie of studentenhuis kan gezamenlijk inschrijven. Iedereen schaft een eigen pas aan en heeft daarmee de mogelijkheid om op elk moment van de dag zelfstandig te sporten. Kinderen van 14 tot 20 jaar kunnen ook bij één ouder worden bijgeschreven op een Standaard onbeperkt abonnement. Tussen de 14 en 16 jaar kan een kind alleen onder begeleiding van een ouder.

Krijgen studenten korting?

Jazeker. Voor studenten hanteren wij speciale tarieven. Tevens bieden wij een studenten estafette abonnement aan waardoor 2 studenten op één pas kunnen sporten. Het Studentenhuis collectief biedt aan maximaal 8 medebewoners van een studentenhuis de mogelijkheid om zich gezamenlijk in te schrijven voor een zeer scherpe prijs. De voorwaarden vindt u terug onder de tab. Abonnementen.

Faciliteiten

Is er kinderopvang aanwezig?

Ja op locaties Utrecht/Maarssen, Leidsche Rijn, Oudwijk, Vianen en Nieuwegein is op bepaalde dagen gedurende de ochtenden kinderopvang aanwezig. Op de kinderopvangpagina op deze site vindt u hierover alle informatie. Newstyle beschikt over gediplomeerde kinderopvang medewerkers.

Tot hoe zwaar kan ik trainen bij jullie?

Het beschikbare gewicht aan dumbbells of plateloaded apparatuur verschilt per locatie. In basis gaan dumbbells tot 40 kilo, maar op de locaties Utrecht/Maarssen en Zuilen kunt u alleen in speciaal ontwikkelde zones zwaarder trainen. Hier is het ook toegestaan te trainen met halterhemdjes en caps.

Zijn de sauna’s gescheiden of gemixt?

Met uitzondering van Vianen en Nieuwegein zijn de sauna’s gescheiden en bevinden zich in de kleedkamers. Voor saunabezoek dient u zich in te schrijven. Ondergoed en zwemkleding is in de sauna niet toegestaan. U tekent een saunareglement bij inschrijving.

Zijn er zonnebanken aanwezig?

Bijna alle locaties zijn voorzien van zonnebanken, in type variërend van staande en liggende zonnebanken en gezichtssbruiners.

Hoe kan ik voor de kinderopvang reserveren?

U doet dit online via hetzelfde reserveringssysteem als voor de groepslessen.

Hoe kan ik voor de groepslessen reserveren?

Ten eerste dient u een account aan te maken op deze website met als gebruikersnaam uw pasnummer en uw geboortedatum als wachtwoord. Wanneer het account is aangemaakt kunt u op deze website ( linker kolom) voor de groepsles reserveren of de Mylogifit App. downloaden en via uw smartphone de reservering regelen. U kunt alleen reserveren als u lid bent en een account in ons systeem hebt aangemaakt. Tot een uur van te voren kunt u uw reservering ongedaan maken. Meldt u zich niet af dan zullen wij u eenmalig waarschuwen. Bij herhaling brengen wij € 9,50 in rekening. U heeft immers een plaats bezet gehouden waardoor een ander lid niet kon deelnemen aan de les.

Is er begeleiding aanwezig?

Bij Newstyle geloven wij in persoonlijke begeleiding. Op iedere locatie is er daarom op gezette tijden gratis begeleiding aanwezig. U kunt trainen aan de hand van een op maat gemaakt schema. Dit schema wordt op uw aanvraag regelmatig ververst. Wilt u extra intensieve of gespecialiseerde begeleiding, dan kunt u kiezen voor Personal Training.

Kan ik gratis gebruik maken van douches en lockers?

Op alle vestigingen zijn douches, sauna’s en lockers aanwezig waar u gratis gebruik van kunt maken.

Betaling

Hoe verloopt de betaling van mijn abonnement?

De betalingen verlopen per automatische incasso en worden voor alle clubs met uitzondering van Maarssen maandelijks geïncasseerd. De tarieven zijn gebaseerd op 4 wekelijkse termijnen wat resulteert in 13 incasso’s per jaar; eens per jaar wordt tweemaal in een maand geïncasseerd.

Waarom heb ik een extra incasso ontvangen?

Een extra incasso kan verschillende redenen hebben. Deze incasso betreft ofwel de deelbetaling voor de periode vanaf inschrijving tot de eerste van de opvolgende maand, een deelbetaling aan het einde van uw abonnement, de dertiende periode, administratiekosten voor een administratieve wijziging aan uw abonnement ofwel een boete voor het niet tijdig afmelden van een groepsles.

Wat is een deelbetaling?

Alle standaard doorlopende abonnementen gaan in op de 1e van de maand waarna uw abonnementsperiode begint. Wanneer u zich halverwege de maand inschrijft en alvast wilt gaan sporten, dan brengen wij tot de 1e van de opvolgende maand een pro rato bedrag in rekening. Dit noemen wij een deelbetaling. Een deelbetaling kan ook plaatsvinden aan het einde van de maand. Wanneer de einddatum van een abonnement midden in een betaalperiode valt, dan incasseren wij niet de volledige periode.

Hoe kan ik administratiekosten of drankjes betalen?

U kunt dergelijke kosten per pin aan de balie betalen of een tegoed op uw account laten zetten waarop het verrekend wordt.